Niezmiernie mi miło poinformować Was o nawiązaniu współpracy pomiędzy SailForum, a operatorem sieci
Plus.
Od lat Plus sponsoruje działania WOPRu, aby nasze żeglarskie przygody były maksymalnie bezpieczne i udane.
Teraz Plus angażuje się także w działalność SailForum co zapewni forum spokojną przyszłość i o niebo lepsze rozwiązania techniczne.
W związku z naszą współpracą planujemy wiele niespodzianek dla forumowiczów, konkursy z nagrodami (już wkrótce!) oraz działania mające na celu usprawnienie działania samego forum (od sierpnia).
W tym miejscu chciałbym, bardzo serdecznie podziękować Netart. Bez jego wkładu i zaangażowania nie byłoby niczego Cały czas służy radą i załatwia różne sprawy związane ze współpracą. Bardzo, bardzo Ci dziękuję
Mając nadzieję na udaną i długotrwałą współpracę serdecznie pozdrawiam
Pomógł: 28 razy Wiek: 27 Dołączył: 07 Mar 2006 Posty: 1732 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2008-05-15, 16:51
Z jednej strony fajnie, że forum ma zapewnioną przyszłość w sensie finansowym (ciekawe na jak długo). Z drugiej jednak pojawia się u mnie obawa, czy oby to "sprzedanie" nie spowoduje, że forum zatraci swój dotychczasowy charakter.
Czas pokaże która ręka miała rację
_________________ Navigare necesse est, vivere non est necesse
Żeby nie było niedomówień - właścicielem forum i administratorem pozostaję ja.
Charakter forum nadają jego użytkownicy, a nie admin czy Plus Tylko od Was zależy jak forum będzie się rozwijało I też mam nadzieję, że wyjdzie to wszystkim na dobre
Pomógł: 28 razy Wiek: 27 Dołączył: 07 Mar 2006 Posty: 1732 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2008-05-15, 17:00
Nie no wiadomo, jednak z zewnątrz (cokolwiek by to nie znaczyło) jesteśmy teraz forum sponsorowanym przez sponsora mazurskiego WOPRu a nie niezależnym (Netart był neutralny żeglarsko).
Mam nadzieję, że pokusa cenzurowania (np. w temacie, gdzie dyskutowany był nowopowstający system ostrzegania) będzie skutecznie hamowana
_________________ Navigare necesse est, vivere non est necesse
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum