SailForum - forum żeglarskie
  Regulamin    FAQ    Szukaj    Użytkownicy    Grupy       Rejestracja    Zaloguj

sailforum.pl

Poprzedni temat «» Następny temat
Skrzynka wiadomosci prywatnych i jej pojemnosc
Autor Wiadomość
~plitkin 
Admirał

Wysłany: 2010-01-09, 01:04   Skrzynka wiadomosci prywatnych i jej pojemnosc

W skrzynce mam raptem kilkanascie wiadomosci, napisane, ze 100% uzyte i kasuje mi wazne wiadomosci, ktore chcialbym zachowac.
Czy jest mozliwosc powiekszenia skrzynki? Mam starsze wiadomosci, ktore stracilem i nie zauwazylem tego w pore. Ktos mi podawal namiary, telefony i td - wszystko stracone. :(

Nie znalazlem podobnego watku, wiec pisze. Jakby co - prosze o lagodny wymiar kary :)

~Tadeusz 
Admirał

Wysłany: 2010-01-09, 10:46   

Zgadza się,choć ja ważne informacje przenoszę na osobną pocztę,lub zapisuję w komputerze.Stwórz sobie osobny folder z ważnymi wiedomościami i tam je przechowuj.

~SlaWasII 
Admirał
s/y Kontestator*

Wysłany: 2010-01-10, 20:39   

Popieram zwiększenie pojemności skrzynki.
Jeśli ma najstarsze usuwać automat, to mógłby się przynajmniej spytać czy tego chcę. Jeśli nie, to do czasu ręcznego wyczyszczenia, nie przyjmuje nowej poczty i już.

+fromel 

Wysłany: 2010-02-02, 14:21   

Kwestia skrynki pozostanie na razie po staremu. Pytałem Murago i otrzymałem odpowiedź, że zwiększenie skrzynek (bo sprawiedliwie w tym wypadku znaczy równo) spowolniło by skrypt. A że jest zapowiadana nowa wersja skryptu, to poczekamy jeszcze z miesiąc i zobaczymy co się uda zdziałac na nowym skrypcie.

~plitkin 
Admirał

Wysłany: 2010-02-02, 14:24   

Super i bede wdzieczny za pamietanie o tej sprawie.
Zreszta, wsyzstko zwalnia skrypt - kazdy bajer (chocby avatary). Jezeli przy kolejnym skrypcie to przymulenie bedzie rzedu kilkutysiecznych sekundy - moze warto wowczas zwiekszyc skrzyneczki jednak?! :)
W kazdym razie fajnie, ze pamietasz!

*psi 
Val de Marr

Wysłany: 2010-02-02, 14:29   

Oj, jeśli to będzie na v3 to tam jest odjazd ze skrzynkami. Jest parę ulepszeń, typu załączniki, wielu odbiorców, grupy adresów, cc itp., ale zarządzanie swoimi zasobami przez User Control Panel jest dalekie od prostoty.

Dla przykładu jeśli skrzynka odbiorcza jest przepełniona to nowa wiadomość jest... no właśnie nie wiadomo gdzie, wiadomo tylko, że nie jest skasowana, tylko jest. Ale przeczytać jej nie można. W rezultacie uzytkownikowi świeci napis, że ma nową wiadomość, a w żadnej skrzynce jej nie widzi. I pisze do Mod Teamu zażalenia :] Samodzielne odkrycie sposobu jej uwolnienia jest trudne. A nie każdy czyta dokumentacje skryptu.

~Colonel 
Admirał

Wysłany: 2010-02-02, 14:33   

psi napisał/a:
A nie każdy czyta dokumentacje skryptu

Ja mam czytac i pisąc posty na forum, czasem sie ewentualnie wkurzajac na kasowanie postów przez modów.
Tak jak nie zagladam pod maske samochodu ani do zadka telewizora, tak po za pzreczytaniem FAQ nie interesuja mnie skrypty itp. forum
"Im więcej praw, tym więcej przestępców" (wschodnie)

+fromel 

Wysłany: 2010-02-02, 14:35   

Colonel napisał/a:
nie interesuja mnie skrypty itp. forum
Też tak uważam. Skoro będą potrzebne (o ile będą potrzebne) jakieś informacje dla zwykłch Userów, winny się znaleźć w FAQ.

*psi 
Val de Marr

Wysłany: 2010-02-02, 15:30   

No pewnie. Tylko że FAQ to Często Zadawane Pytania, a zanim będą zadawane to skąd wiadomo które będą często zadawane :]

NB tenże FAQ to jest część owej dokumentacji.

~sushika 
Sternik

Pomogła: 3 razy
Wysłany: 2010-03-08, 13:10   

Ja w sprawie skrzynki. Napisałam wiadomość, wysłałam i następnego dnia szukałam jej w wysłanych - ale ona była w folderze "do wysyłki". Więc ją wysłałam jeszcze raz, ale dalej mam ją "do wysyłki". Kiedyś tak już naklikałam 3 razy i w odpowiedzi dostałam: "Za pierwszym razem zrozumiałem..." Co robię nie tak? :sad2:

~plitkin 
Admirał

Wysłany: 2010-03-08, 13:16   

sushika napisał/a:
Kiedyś tak już naklikałam 3 razy i w odpowiedzi dostałam: "Za pierwszym razem zrozumiałem..." Co robię nie tak?

To było w formie żartu z uśmieszkiem później ;)

+fromel 

Wysłany: 2010-03-08, 13:17   

sushika, wiadomość będzie w folderze "do wysłania" do czasu odczytania jej przez odbiorcę. I wtedy dopiero znajdzie się w folderze "wysłane".
sushika napisał/a:
Kiedyś tak już naklikałam 3 razy i w odpowiedzi dostałam: "Za pierwszym razem zrozumiałem..."
A nie było tak, że skoro Twoja wiadomość była cały czas w "do wysłania", wysłałaś ją jeszcze raz i ... jeszcze?
W tej sytuacji odbiorca, kiedy w koncu zalogował się na forum, dostał trzy wiadomości na raz :)

~sushika 
Sternik

Pomogła: 3 razy
Wysłany: 2010-03-08, 13:32   

fromel napisał/a:
A nie było tak, że skoro Twoja wiadomość była cały czas w "do wysłania", wysłałaś ją jeszcze raz i ... jeszcze?

No jasne, że tak zrobiłam! :D
Nie przyszło mi jakoś do głowy, że jak coś jest "do wysyłki" to oznacza to: "nieprzeczytane".
plitkin napisał/a:
To było w formie żartu z uśmieszkiem później

Tak, zanotowałam uśmieszek, ale co se pomyślałeś - żem blondynka, to se pomyślałeś, nie? ;)

** Dodano: 2010-03-08, 15:17 **
Colonel napisał/a:
to blondynka. Naturalna

A jakby była nienaturalną, to byłaby sztuczna inteligencja? :D
Na szczęście kolor włosów nie jest immanentną cechą charakteru kobiet. :)

~lesiok 
Kapitan

Wysłany: 2010-06-11, 14:09   

fromel napisał/a:
wiadomość będzie w folderze "do wysłania" do czasu odczytania jej przez odbiorcę. I wtedy dopiero znajdzie się w folderze "wysłane".
Delikatnie mówiąc nielogiczne i wprowadzające zamieszanie. Czy nie ma możliwości zmiany opisu tego folderu na np. "dostarczone i nieprzeczytane" ? Lub coś w tym stylu.

~eri 
Wilk morski

Wysłany: 2010-06-11, 14:21   

lesiok napisał/a:
Czy nie ma możliwości zmiany opisu tego folderu na np. "dostarczone i nieprzeczytane"

To byłoby delikatnie mówiąc nielogiczne i wprowadzające zamieszanie, skoro wiadomość jest nadal niedostarczona. :weird:

Odpowiedz do tematu