Wysłany: 2010-01-09, 01:04 Skrzynka wiadomosci prywatnych i jej pojemnosc
W skrzynce mam raptem kilkanascie wiadomosci, napisane, ze 100% uzyte i kasuje mi wazne wiadomosci, ktore chcialbym zachowac.
Czy jest mozliwosc powiekszenia skrzynki? Mam starsze wiadomosci, ktore stracilem i nie zauwazylem tego w pore. Ktos mi podawal namiary, telefony i td - wszystko stracone.
Nie znalazlem podobnego watku, wiec pisze. Jakby co - prosze o lagodny wymiar kary
Zgadza się,choć ja ważne informacje przenoszę na osobną pocztę,lub zapisuję w komputerze.Stwórz sobie osobny folder z ważnymi wiedomościami i tam je przechowuj.
Popieram zwiększenie pojemności skrzynki.
Jeśli ma najstarsze usuwać automat, to mógłby się przynajmniej spytać czy tego chcę. Jeśli nie, to do czasu ręcznego wyczyszczenia, nie przyjmuje nowej poczty i już.
Kwestia skrynki pozostanie na razie po staremu. Pytałem Murago i otrzymałem odpowiedź, że zwiększenie skrzynek (bo sprawiedliwie w tym wypadku znaczy równo) spowolniło by skrypt. A że jest zapowiadana nowa wersja skryptu, to poczekamy jeszcze z miesiąc i zobaczymy co się uda zdziałac na nowym skrypcie.
_________________ Na wiosne zawsze mam chęć coś zmienić na mojej łódce ... Może zdążę przed zimą?
Super i bede wdzieczny za pamietanie o tej sprawie.
Zreszta, wsyzstko zwalnia skrypt - kazdy bajer (chocby avatary). Jezeli przy kolejnym skrypcie to przymulenie bedzie rzedu kilkutysiecznych sekundy - moze warto wowczas zwiekszyc skrzyneczki jednak?!
W kazdym razie fajnie, ze pamietasz!
Oj, jeśli to będzie na v3 to tam jest odjazd ze skrzynkami. Jest parę ulepszeń, typu załączniki, wielu odbiorców, grupy adresów, cc itp., ale zarządzanie swoimi zasobami przez User Control Panel jest dalekie od prostoty.
Dla przykładu jeśli skrzynka odbiorcza jest przepełniona to nowa wiadomość jest... no właśnie nie wiadomo gdzie, wiadomo tylko, że nie jest skasowana, tylko jest. Ale przeczytać jej nie można. W rezultacie uzytkownikowi świeci napis, że ma nową wiadomość, a w żadnej skrzynce jej nie widzi. I pisze do Mod Teamu zażalenia Samodzielne odkrycie sposobu jej uwolnienia jest trudne. A nie każdy czyta dokumentacje skryptu.
_________________ Jestem tu od pilnowania porządku i pełnię rolę służebną. Proszę bez skrępowania zwracać się o pomoc.
Ja mam czytac i pisąc posty na forum, czasem sie ewentualnie wkurzajac na kasowanie postów przez modów.
Tak jak nie zagladam pod maske samochodu ani do zadka telewizora, tak po za pzreczytaniem FAQ nie interesuja mnie skrypty itp. forum
_________________ Bywajcie!
Colonel
---------------------------------
"Im więcej praw, tym więcej przestępców" (wschodnie)
Ja w sprawie skrzynki. Napisałam wiadomość, wysłałam i następnego dnia szukałam jej w wysłanych - ale ona była w folderze "do wysyłki". Więc ją wysłałam jeszcze raz, ale dalej mam ją "do wysyłki". Kiedyś tak już naklikałam 3 razy i w odpowiedzi dostałam: "Za pierwszym razem zrozumiałem..." Co robię nie tak?
sushika, wiadomość będzie w folderze "do wysłania" do czasu odczytania jej przez odbiorcę. I wtedy dopiero znajdzie się w folderze "wysłane".
sushika napisał/a:
Kiedyś tak już naklikałam 3 razy i w odpowiedzi dostałam: "Za pierwszym razem zrozumiałem..."
A nie było tak, że skoro Twoja wiadomość była cały czas w "do wysłania", wysłałaś ją jeszcze raz i ... jeszcze?
W tej sytuacji odbiorca, kiedy w koncu zalogował się na forum, dostał trzy wiadomości na raz
_________________ Na wiosne zawsze mam chęć coś zmienić na mojej łódce ... Może zdążę przed zimą?
Pomógł: 6 razy Wiek: 48 Dołączył: 10 Sty 2008 Posty: 262 Skąd: Kraków
Wysłany: 2010-06-11, 14:09
fromel napisał/a:
wiadomość będzie w folderze "do wysłania" do czasu odczytania jej przez odbiorcę. I wtedy dopiero znajdzie się w folderze "wysłane".
Delikatnie mówiąc nielogiczne i wprowadzające zamieszanie. Czy nie ma możliwości zmiany opisu tego folderu na np. "dostarczone i nieprzeczytane" ? Lub coś w tym stylu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum