Ze skruchą musze wyznać, że od jakiegoś czasu tutaj zaglądam, namówiona przez pewnego sympatycznego forumowicza. Początkowo tematu powitalnego nie zauważyłam, a potem to już z przerażeniem śledziłam ilość stron - osób do poznania.
Ale od czego są święta?
Jakiś czas temu usłyszałam "zew morza", który zaczął się drzeć w niebogłosy. Początkowo karierę żeglarską zaczęłam w kambuzie, bo tam najpewniej się czułam. Umiejętności rozwijam z każdym rejsem (tak, tak pierogi na morzu to ze mną), powoli też równie swobodnie czuję się przy tych wszystkich "sznurkach".
Pomógł: 3 razy Wiek: 47 Dołączył: 01 Lis 2008 Posty: 29 Skąd: WARSZAWA
Wysłany: 2009-05-19, 21:19
Witam ponownie.
Poczułem się zobligowany powitać wszystkich na forum z racji tego , że zacząłem niedawno pisać posty. Nie znalazłem jednak działu dla "Nowych" i nie bardzo wiem gdzie by można było się zaanonsować. Z doświadczenia wiem , że niektórzy tylko czytają na forach a nie piszą , ponieważ czują się onieśmieleni i nie bardzo chcą tak " z marszu" z nowym tematem się pchać do rodziny. Więc pozostają czytelnikami na długo , a niektórzy na zawsze nawet. Ale do czego zmierzam. Od kilku lat piszę na forum użytkowników BMW7
i tam na dzień dobry , na stronie głównej jest dział " przedstaw się i swoją siódemkę" , gdzie każdy nowy pisze parę zdań o sobie a starzy witają się z nim i jest ok. Pozwala to nowym nieśmiałym poczuć się jak w domu, przełamuje pierwsze lody i takie tam.... Jednocześnie tym , którzy nie wpisują się tam na początku , jest zwracana uwaga przez kolegów , żeby się przedstawili, a nie tak od razu z grubej rury z problemem bez "dzień dobry". Myślę , że można by było wprowadzić to tutaj np. "Przedstaw się i swój statek". Pozwoliłoby to poznać się na początku i ewentualnie już na starcie zapoznać ludzi o podobnych problemach itp.
Polecam wizytę na http://forum.7er.pl/ i zapoznanie się na żywo z tematem oraz wprowadzenie go na nasze forum.
Sorry za taki długi elaborat , ale qrcze jak nie dłubie coś przy łłódce lub nie pływam to chyba mam za dużo wolnego czasu.
Pozdrawiam wszystkich ....
_________________ "Lepiej być tutaj i życzyć sobie by być tam, niż być tam i życzyć sobie by być tutaj..."
Pomógł: 3 razy Wiek: 47 Dołączył: 01 Lis 2008 Posty: 29 Skąd: WARSZAWA
Wysłany: 2009-05-19, 21:38
Ok ok.
To dopiero początek. Jeszcze jestem w fazie projektowania, ale już poszły rysunki przekrojów do gościa z Turka , co ma frezarki CNC. Jest 13 wręg i nie bardzo mam czas wycinać sam więc się wspomogłem. A tak w ogóle to pierwszy raz sam coś wymyśliłem. Miało być takie nowe hobby a tu panie wychodzi na to , że to ETAT jak obszył.
Tak czy inaczej szykuję jakieś materiały na forum i będą za parę dni. Myślę , że może taki temat jak Noka.. Może być ciekawie a pewnie pomocy , rad i konsultacji będę potrzebował od was "wilków" nie raz.
Pozdrawiam Cię Maca i wszystkich.....
Do potem..
_________________ "Lepiej być tutaj i życzyć sobie by być tam, niż być tam i życzyć sobie by być tutaj..."
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum